Aklınıza takılan sorular için buradayız bizimle whatsapp üzerinden iletişime geçin!
Merhaba, size yardımcı olabileceğimiz bir konu var mı?
Mesajınızı yazın

Gözü yüksekte olanlara...

FPV Drone Yapım Atölyesi

Yeni nesil düşünürler, hayalperestler ve drone teknolojisi meraklıları,

Skyview Havacılık olarak FPV Drone Yapımı Atölye çalışmalarımız başlıyor. Bu atölyede drone yapımına dair her şeyi sıfırdan size öğreteceğiz. Eğitim programımızda teorik eğitimler, uygulamalı eğitimler, simülatör uçuşları ve başlangıç seviyesi uçuş eğitimleri yer alacak.

Peki teorik eğitimlerde neleri öğreneceksiniz? Drone kullanım alanlarından drone bileşenlerine; temel drone mekaniği ve elektroniğinden bakım ve sorun gidermeye, uçuş prensiplerinden meteorolojiye kadar tüm konuları detaylı bir şekilde ele alacağız. Teorik eğitimden sonra uygulamalı eğitime ve simülatör uçuşlarına geçeceğiz. Drone yapımında kullanılacak malzemeleri (elinizde mevcutsa) isterseniz kursa getirebilir, isterseniz eğitim esnasında kullanacağımız drone bileşenlerinden kendiniz için malzeme listesi çıkarabilirsiniz. Bütçenize göre; başlangıç seviyesinden profesyonel seviyeye kadar her türlü danışmanlık hizmetini sizler için vereceğiz.

Kurs sonunda kendi FPV dronunuzu kendiniz yapmayı öğreneceksiniz. Yaptığınız droneların uçuş öncesi tüm yazılım kontrollerini test etme şansınız olacak. Artık bundan sonrası tamamen sizin yeteneklerinize ve bu işe ne kadar zaman ayıracağınızla ilgili olacak.

FPV NEDİR?

FPV, First Person View yani birinci şahıs görüşü, aynı zamanda uzak şahıs görüşü olarak da bilinir. Radyo kontrollü bir aracı pilotun bakış açısından kontrol etmek için kullanılan bir yöntemdir. En yaygın olarak, radyo kontrollü bir uçağı veya insansız hava aracını yönetmek için kullanılır.

Ülkemizde 2020-2021-2022 Drone Şampiyonası birincisinin (Atakan Mercimek) 14 yaşında olduğunu düşünürsek, (uçuş eğitimlerine 9 yaşında başladı) bu alanda yaş sınırının olmadığını da rahatlıkla anlayabiliriz. Atakan Türkiye’yi 2022 Dünya Drone Şampiyonasında temsil etti. (Ne büyük bir gurur!) Özellikle gençlerimize bu alanlarda bol bol imkanlar sunmalıyız.

2023 yılı Türkiye Drone Şampiyonası birincisi Nazım Tüzün olmuştur.

Peki drone yapımı neden önemli? Neden Drone Atölyesine katılmalısınız?

 

Çünkü, drone yarış eğitimlerinde mutlaka kaza yapacaksınız. Profesyonel yarışçılar da dahil kaza yapmayan yarışçı yoktur. Bu cihazlar saatte 200 km. hıza ulaşabilmektedir. Neden bu kadar hız yapayım derseniz, yarışlarda zamana karşı yarıştığınızı ve her saniyenin çok fazla önemi olduğunu, bunun içinde hızlı gitmeniz gerektiğini unutmayın! Her kazada ortaya çıkacak bakım ve onarım masraflarını (pervane, motor, gövde, batarya vs. değişimi gibi) en aza indirmek için cihazınızı kendiniz tamir etmeniz büyük önem arz etmektedir. Her kazada teknik servislere bu bakım ve onarımı yaptırmaya kalkarsanız, belki de sizi bu hobiden uzaklaştıracak kadar yüksek masraflar ortaya çıkabilir. Konu sadece yüksek masraf değil, zaman açısından da büyük tasarruf sağlayacaksınız. Bir pervanenizin kırıldığını ve bunun değişmesi gerektiğini düşünün. Bu tamiratı kendiniz yaparsanız belki 10 dakikada halledeceksiniz ve pervaneyi satın aldığınız fiyattan bu işi çözeceksiniz. Kilometrelerce uzağa gitmenize gerek kalmayacak. Teknik servis size 1-2 gün sonra gelin diyecek (en iyi ihtimalle) Dolayısıyla hem zamandan hem de ekonomik olarak tasarruf etmiş olacaksınız. İşte bu sebeplerden dolayı, her drone yarışçısı aynı zamanda iyi bir drone bakım ve onarım uzmanıdır.

Simülatör uçuş eğitimi nedir?

Simülatör eğitimleri havacılıkta en önemli konuların başında gelir. Özellikle el-göz-beyin koordinasyonunun gelişmesi açısından çok faydalıdır. Tüm pilotlar (uçak, helikopter, drone) gerçek uçuştan önce mutlaka simülatör programları ile eğitim alırlar. Bunun mantığı çok basittir. Yüksek maliyetli ürünleri kullanırken ortaya çıkacak kaza masraflarını sıfıra indirmek. Yani siz bu simülatör programlarını kullandığınızda istediğiniz kadar kaza yapabilirsiniz. 🙂 Çünkü, her kazadan sonra sistem tek tuşla uçuşu baştan başlatır. Ayrıca, gerçek uçuşta alamayacağınız riskleri simülatörde alarak sonuçlarını görebilir ve yeteneklerinizi çok daha stressiz ve hızlı bir şekilde geliştirebilirsiniz. Bu nedenle, Drone Atölyesi’ne katılmadan önce mutlaka simülatör kullanmalı ve yeteneklerinizi geliştirmelisiniz.

Piyasada çok farklı drone simülatörleri mevcuttur. Bunlardan tavsiye edeceğimiz programlara aşağıdan ulaşabilirsiniz:

  1. FPV Free Rider
  2. Liftoff
  3. Drone Racing League (DRL)
  4. Velocidrone

Tüm simülatörleri Steam Pazarından online satın alarak bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.  

Bizimle iletişim kurun


Hesabınızı oluşturun